top of page

Amerika | EB-5 Vizesinin 5 Dezavantajı


Amerika EB5 vizesi diğer alternatiflerle karşılaştırıldığında bazı dezavantajlara sahiptir. Bu dezavantajlardan en önemli 5 tanesini aşağıda sıraladık:

1. Asgari yatırım tutarının $500,000 olması
Bu yüksek bir rakamdır ancak EB-5 vizesi sayesinde göçmen yatırımcı, eşi ve 21 yaşından küçük çocukları için green card alabilmektedir. Birçok yatırımcı aile ve arkadaşlarından borçlanarak bu yatırımı yapmaktadır. EB 5 vizesi için gerekli olan asgari tutarın önümüzdeki dönemde Kongre kararıyla yükseltilebileceğinin altını çizmek isteriz.
2. Yatırımın (işin) başında durmak istediğiniz durumlar

İki çeşit EB-5 programı mevcuttur. Regional Center Program'da yatırımcılar yatırımlarını aktif olarak yönetmezler. Diğer normal programda ise yatırımcılar yatırımın gerektirdiği günlük operasyonlarla ilgilenmek durumundadırlar. Eğer girişimci tarafı ağır basan bir yatırımcıysanız ve yatırımınızın kontrolünüzün altında olmasını istiyorsanız, o zaman normal EB5 programı sizin için uygun olabilir. EB 5 vizesi için başvuru yapmadan önce hangi programın sizin için uygun olduğuyla ilgili araştırmanızı mutlaka yapın.

3. Tamamlanmamış projelere yatırım yapma zorunluluğu

Amerika EB-5 vizesinin başlıca şartlarından biri yatırımcıların sermayelerini yatırımı tamamlanmamış bir proje için kullanmalarıdır. Bu durum her ne kadar ürkütücü gelse de çok iyi araştırma yapıldığı taktirde fazla stres yaratacak bir durum da değildir. Yüksek itibarlı ve geçmişte birçok projeye imza atmış proje geliştiricilerle yola çıkılması halinde riskler asgari düzeye inecektir. EB 5 vizesi yatırımcısının bildiği ve tecrübesi olan bir alanda yatırım yapması risklerin azaltılmasında faydalı olacaktır.

4. Dünya genelindeki gelirinizi beyan etme zorunluluğu
EB-5 vizesi için başvuru yapan yatırımcıların bu sürece başlamadan önce Amerika vergi mevzuatını iyi bilen ve bu konuda tecrübeli avukat veya vergi danışmanından görüş almaları son derece önemlidir.
5. Amerika'da her sene en az 180 gün bulunma gerekliliği
EB-5 vizesi aldığınızda sizden artık vaktinizin çoğunu Amerika'da geçirmeniz beklenmektedir. Ancak sık seyahat ediyorsanız Amerika'ya tekrar giriş izni (re-entry permit) için başvuru yapabilirsiniz.
Son Yazdıklarımız
bottom of page